Албанія підтримує Договір про демаркацію кордону між Косово та Чорногорією. Про це заявив голова албанського парламенту Ілір Мета під час зустрічі з косовським колегою Кадрі Веселі. Мета закликав депутатів вищого законодавчого органу Косово ратифікувати підписаний договір між двома країнами, проти якого завзято виступає опозиція в Приштині.

 

"Висловлюю цілковиту підтримку Договору про демаркацію кордону з Чорногорією. Депутати, які виступають проти, мають зрозуміти, що від цього залежить лібералізація візового режиму для громадян Косово й вихід із політичної стагнації", -- заявив Ілір Мета.

 

Він також підтримав продовження діалогу між Приштиною і Белградом та закликав обидві сторони переговорного процесу до терпіння і компромісів в ім'я збереження миру й безпеки в регіоні. "Ми переконані, що всі повинні підтримувати конструктивний діалог із Сербією, який необхідний для подальшого зміцнення стабільності та безпеки в нашому регіоні", -- зазначив Ілір Мета.

 

Слід сказати, що до думки Тирани косовські політики завжди прислухалися і прагнули виконувати її рекомендації у зовнішній політиці. Але чи відмовляться цього разу націоналістично налаштовані косовські депутати від своїх амбіцій і недалекоглядної політики стосовно Чорногорії, поки що невідомо.

 

Олександр ВОЛОДИМИРОВ.

 

Голос України