Символічну червону стрічку з цієї нагоди перерізали в навчальному корпусі Льотної академії Національного авіаційного університету перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець, в. о. ректора НАУ Володимир Ісаєнко, які перебували у місті з робочим візитом, та народний депутат України Олександр Горбунов.

 

На знімку зліва направо: перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець, в. о. ректора НАУ Володимир Ісаєнко, народний депутат України Олександр Горбунов, проректор з корпоративного управління Національного авіаційного університету Володимир Шульга та ректор академії професор Сергій Неділько біля експозиції дронів.


Фото автора.

Ректор академії, професор Сергій Неділько та учасники гуртка безпілотних літальних апаратів при закладі ознайомили перших відвідувачів центру з різними типами квадрокоптерів, призначеними для фотозйомок, пошуку й порятунку людей, способами використання безпілотників в екологічних проектах, сільському господарстві. А також розповіли про конструкторів безпілотних літальних апаратів.


На базі створеного Центру формуватимуться групи за інтересами, зокрема члени волонтерського загону ЕСКА — ДРОН 40, команда дрон-рейсерів, учасники якої мріють стати чемпіонами Міжнародних спортивних змагань із дрон-рейсінгу, «Козацького загону», а також працюватимуть групи курсантів з ремонту та модернізації безпілотників і науково-дослідна група.


Гості академії відвідали майстер-клас з польотів на спортивних дронах, а також ознайомилися з діяльністю центрів аварійно-рятувальної підготовки та підготовки волонтерів, зустрілися з колективом вишу. Під час зустрічі йшлося про необхідність суттєвих змін у вищій й професійній освіті з метою забезпечення якісної підготовки майбутніх спеціалістів, вироблення нових програм з кібербезпеки, створення належних умов для Льотної академії НАУ для того, щоб вона стала справжнім східноєвропейським центром для підготовки пілотів, у тому числі — добудови злітної смуги аеропорту за кошти держбюджету для інтенсифікації польотів курсантів тощо.

Кіровоградська область.