У ПАТ «Українське Дунайське пароплавство» повідомили, що в Ізмаїльському морському порту завершено льодову кампанію. Крім того, відкрито рух флоту на всій протяжності річки Дунай.

Нагадаємо, з 10 січня у зв’язку з погіршенням гідрометеоумов наказами капітанів морських портів Рені, Ізмаїла й Усть-Дунайська було оголошено про початок льодової кампанії. Пізніше через початок льодоходу керівництво Дунайського пароплавства ухвалило рішення евакуювати майже всі екіпажі із суден, які перебували у рейсі, залишивши там мінімальну кількість персоналу.

У перших числах лютого навігаційна ситуація на Дунаї поліпшилася. Рух суден відновлено на австрійській, словацькій, угорській та сербській ділянках, а також на ділянці від шлюзу «Джердап-1» до порту Русе. Щоправда, здійснювався він тільки вдень. Відзначимо, що вже на початку квітня в пароплавстві готуються до старту пасажирської навігації. Так, 13 квітня з Ізмаїла має вийти теплохід «Молдавія» — заплановано посадку туристів до Чернаводе (Румунія).

Крім того, теплохід «Дніпро», який тривалий період не виконував круїзних рейсів і перебував у відстої, тепер зафрахтований на 10 семиденних круїзів з можливим продовженням рейсів.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Одеська область.