Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати Публічне акціонерне товариство «Фортуна-банк». Про це йдеться в офіційному повідомленні національного регулятора.

«АТ «Фортуна-банк» віднесено до категорії неплатоспроможних 26 січня 2017 року відповідно до вимог статті 76 Закону України «Про банки і банківську діяльність». Як інформував НБУ, 91% усіх вкладників АТ «Фортуна-банк» отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму у 200 тис. грн.», — пояснюється у прес-релізі НБУ.

Раніше у коментарі «Голосу України» фінансовий аналітик Єгор Перелигін припускав, що 2017 року неплатоспроможними можуть оголосити 10-15 банків. На його думку, очищення фінансової сфери цьогоріч продовжиться, але такого масового банкопаду, як 2015-го та 2016-го, коли з ринку було усунуто майже 80 банківських установ, очікувати не варто. За його словами, більшість банків, що опинилися у зоні ризику, — це ті, які не змогли докапіталізуватися, чого нині від акціонерів фінустанов вимагає Національний банк.

Нагадаємо, у січні НБУ оголосив неплатоспроможним Platіnum Bank.

Тетяна ПАСОВА.