Федеральний уряд Німеччини ухвалив рішення надати фінансову допомогу програмам Німецького відділення Червоного Хреста (DRK) для внутрішньо переміщених осіб в Україні до середини 2019 року. Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті Посольства Німеччини в Україні. На ці цілі Німеччина виділяє додатково 4,5 мільйона євро. DRK також додатково робить власний внесок у розмірі 285 тисяч євро.


За останні два роки уряд Німеччини уже надав фінансування заходам DRK у Харківській області в розмірі 2,6 мільйона євро, повідомляє DW.


Реалізовуючи проекти гуманітарної допомоги, DRK тісно співпрацює з партнерською організацією — Українським Червоним Хрестом. При цьому DRK та Український Червоний Хрест погоджують свої дії з іншими організаціями за координації з боку Організації Об’єднаних Націй.


Допомога розрахована передусім на найбільш постраждалих від конфлікту внутрішньо переміщених осіб: людей похилого віку, інвалідів, самотніх матерів та багатодітні сім’ї. Загалом турботою і підтримкою уже охоплено щонайменше 5000 осіб.