Завдяки роботі новоствореного рибного патруля на Київському та Канівському водосховищах скорочуються обсяги прихованого вилову. Посилити цю тенденцію зможе  електронна система дистанційного моніторингу рибальських суден, яка буде впроваджена в Україні найближчим часом, зазначив голова Державного агентства рибного господарства Ярема Ковалів під час конференції Fish and Seafood 2017. Професіонали рибної галузі вперше  зібралися в Ірпіні, що на Київщині, для обговорення проблем аквакультури та переробки добутої у водоймах продукції, вироблення спільних рішень та налагодження бізнес-зв’язків.

Про проблеми рибної галузі читайте також http://www.golos.com.ua/article/284360

За його словами, вітчизняна рибна галузь демонструє позитивну динаміку. У 2016 році обсяг вилову був найбільшим за всі роки незалежності.
 

Віце-президент Норвезько-Української торгової палати Крістен Мурдал виокремив основні складові успішного рибництва за досвідом норвезьких компаній: професіоналізм та зацікавленість управлінського персоналу, кваліфіковані кадри, можливість здійснювати довгострокові інвестиції, висока увага до питань біобезпеки, доступ до оперативної інформації щодо якості води й погодних умов, якісний посадковий матеріал, а також розроблена місцева інфраструктура.
 

Читайте також http://www.golos.com.ua/article/284675

«Я завжди кажу, що дорого бути бідним. Деякі вважають, що можуть економити в аквакультурі. Такого, на мою думку, не буває. Це питання правильних інвестицій», - наголосив Крістен Мурдал.   

Заступник керівника торгового відділу Посольства Канади в Україні Георгій Грущенко під час свого виступу порушив питання взаємодії митних органів та імпортерів. За його словами, непоодинокими є випадки перевірки ваги заморожених морепродуктів в упаковках шляхом часткового розвантаження товару з контейнера та відкриття коробок. Він також окреслив можливості розвитку закупівель Україною канадської риби.

«До перспектив співробітництва між Канадою та Україною, безперечно, відноситься розширення традиційної номенклатури імпорту – це хек, креветка, скумбрія, мойва, сардина, камбала і краб, а також збільшення імпорту лососевих та морепродуктів. Крім того, є велика ніша для нових продуктів, які в Україні поки що не представлені, наприклад, лобстерін, крабтерін, гуідак», - зазначив Георгій Грущенко.


Такий ось він -- гуідак

Організатором Fish and Seafood 2017 виступила Рада з питань експорту продовольства.

Учасники конференції також побували на рибній фермі в Українці (Київська область), де ознайомилися з практикою розведення осетрових та виробництва чорної ікри.