Кропивницький став першим містом в Україні і 455-м у світі, на вулицях якого запрацювала система «розумного» зовнішнього освітлення, повідомляє прес-служба міської ради.

«Сьогодні ми маємо вже три вулиці, обладнані сучасними діодними світильниками, включені в єдину систему OWLET, — стверджує заступник міського голови Олександр Мосін. — Електронна система керування дає змогу диспетчеру бачити повну картину. В разі виходу якоїсь лампи з ладу інформація про це одразу з’являється на моніторі комп’ютера. А головне, тепер ми маємо можливість дистанційно керувати кожним світильником окремо, змінювати яскравість світлового потоку в залежності від тривалості дня чи виключати частину світлових точок у нічний час».

Загалом в системі OWLET поки що об’єднано 114 світлових точок. Крім зручностей для жителів міста, система дає можливість істотно економити кошти міського бюджету. Для прикладу, стверджують фахівці, 33 лампи по вулиці Садовій при переведенні в режим 10-відсоткової номінальної потужності в нічний час споживатимуть усього 150 Вт.

Петро МЕЛЬНИК.

Кропивницький.