Представники територіальної громади Чигиринського району приїхали до Києва і влаштували пікет під головним офісом ПраТ "Миронівський хлібопродукт" (на знімку).

 

Активісти вимагали зустрічі з власником агрохолдингу Юрієм Косюком, щоб висловити йому свій протест щодо намірів МХП побудувати поблизу Національного історико-культурного заповідника "Чигирин" промисловий птахокомплекс більш як на 110 виробничих приміщень.

 

-- Зустрітися з олігархом нам не вдалося, -- сказала депутат Рацівської сільської ради Ніна Мартиновська. -- Проте все одно доб'ємося, щоб Юрій Косюк почув думку чигиринців: плюндрувати курятниками історичну, екологічно чисту землю ми не дозволимо. Як і не дозволимо викачати на потреби "Нашої Ряби" потужний басейн артезіанської води, який є стратегічним запасом Центральної України.

 

Підтримав вимоги чигиринців Національний екологічний центр України. На адресу Європейського банку реконструкції і розвитку, який кредитує проекти МХП, екологи надіслали свої застереження щодо масштабних ризиків у разі побудови мегаптахофабрики у лісостеповій зоні Чигиринщини.

 

Лідія ЛІСОВА.

Фото Михайла АМОСОВА.

 

 

Київ -- Черкаси -- Чигирин.

 

Голос України