Авіаційний трап для пасажирів та п'ятдесят візків для багажу отримав міжнародний аеропорт "Вінниця". Такий подарунок, вартістю понад мільйон гривень, зробили для вінничан їхні партнери з державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

 

Передав його генеральний директор "Борисполя" Євгеній Дихне. "Наше підприємство започаткувало співпрацю з партнерами з регіонів, -- зазначив Євгеній Дихне. -- Адже ми з ними не конкуренти, а партнери. Що більше рейсів прийматимуть в областях, то сильнішою буде наша галузь, а отже, економіка держави. Поки що левова частка рейсів у країні, 70 відсотків, припадає на "Бориспіль". На місцях, де мають свої повітряні "ворота", підприємства потребують підтримки. Розпочали надавати її з Вінниці".

 

За словами керівника найбільшого пасажирського аеропорту у державі, авіаційний трап, доставлений до міста над Бугом, у "Борисполі" майже не використовувався. Тепер служитиме комунальному підприємству. Так само, як візки для багажу. Нібито дрібниця, але вартість одного з них становить від 300 до 500 євро.

 

-- Наземне обладнання, отримане від наших партнерів, дасть можливість поліпшити обслуговування пасажирів, -- наголосив директор міжнародного аеропорту "Вінниця" Ярослав Мазурець. -- Підприємство вдосконалює обслуговування, розширює карту польотів. Так, з квітня нинішнього року відновлюємо рейси до Варшави, а з травня -- до Туреччини, збільшуємо кількість регулярних польотів до Ізраїлю. Можливо, у нинішньому році відкриємо новий напрямок до Греції.

 

Першими, хто ступив на новий трап, стали пасажири регулярного рейсу Тель-Авів -- Вінниця, що прибув у день отримання вінничанами подарунку від партнерів з міжнародного аеропорту "Бориспіль".

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України