Депутатів Житомирської обласної ради, які йшли на сесію, біля входу до адмінбудинку зустрічала... корова. Її привели учасники пікету, які вимагали прийняти звернення до Верховної Ради із закликом відхилити законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про вивізне (експортне) мито на живу худобу та шкіряну сировину". Протестувальники стверджували: якщо буде різко знижено ставки вивізного мита, ми будемо бачити худобу тільки на картинках.

 

Фото
з сайту www.vgolos.zt.ua/

 

Фото

з сайту http://zhitomir.today/

 

-- Якщо ми вивеземо все, що в нас є, то потім купуватимемо це все в євро. Ми стільки не заробляємо, щоб потім купувати те саме м'ясо, взуття і таке інше. Наші вимоги -- відхилити законопроект № 4569, -- каже мітингувальник Андрій Косов.

 

"Нашим дітям -- наше м'ясо!" -- наполягали учасники акції.

 

Включити порушену людьми проблему до порядку денного запропонувала депутат облради, голова постійної комісії з питань агропромислового комплексу Ірина Костюшко. Депутат Олександр Ющенко наполягав на тому, що м'ясо треба переробляти в Україні, щоб були робочі місця, створювалася додана вартість.

 

-- Комісія агропромислового комплексу прийняла рішення підтримати це звернення до Верховної Ради щодо недопущення зниження мита на експорт великої рогатої худоби, бо в нас і так кількість ВРХ по Україні низька, а це взагалі знищить галузь, -- переконаний депутат облради Остап Маланюк.

 

Голосування підтвердило: так думає більшість депутатів облради.

 

Оксана ЛУК'ЯНЕНКО.

 

Житомирська область.

 

Голос України