У Вінницькій облдержадміністрації презентували проект «Оберіг для воїна», у рамках якого учні 36 шкіл Козятинського району виготовили понад п’ятсот маскувальних сіток для потреб захисників країни у районі бойових дій. Його ініціювала громадська організація «Суспільні ініціативи Козятинщини». За словами керівника цієї організації Олени Іванчук, проект реалізується за підтримки Вінницької ОДА і частково фінансується за кошти обласного бюджету. До речі, козятинські активісти — переможці у конкурсі програм інститутів громадянського суспільства.

— Наша мета — патріотичне виховання молоді не на словах, а на ділі, — зазначила Олена Іванчук. — До участі у проекті залучили 36 шкіл та одне професійно-технічне училище, загалом це десять тисяч учнів. На уроках праці, а також у позаурочний час, навіть на перервах діти виготовляють маскувальні сітки та маскувальні костюми. Крім того, беруть участь у заходах із вшанування героїв АТО, зустрічах з ними, збирають допомогу для захисників країни.

— Такий проект, без сумніву, заслуговує не лише на продовження, а й на поширення. Досвід козятинців може знадобитися і в інших областях держави, — наголосив під час презентації проекту головний спеціаліст Служби у справах ветеранів війни та учасників АТО у Вінницькій області Олег Дмитрійчук.

Віктор СКРИПНИК.

Вінницька область.