На Чернігівщині цього року кількість підприємств, що винні своїм співробітникам зарплати, скоротилася на сім структур. Зокрема, зі списку вибув Смолинський торфозавод, про боротьбу навколо якого писав «Голос України».

Працівники захистили своє підприємство від рейдерів і наводять лад.

 

За січень в регіоні більш як на 15% зменшилася зарплатна заборгованість. Тенденція зберігається і в лютому. Про це на засіданні профільної комісії повідомила заступник голови ОДА — керівник апарату Наталія Романова. Загалом проблему розв’язано у 18 районах області. Однак станом на 1 лютого не виплачено понад 11 млн. грн. працівникам 28 підприємств, що здійснюють або припинили діяльність на території краю. Як повідомила прес-служба ОДА, одним із найбільших боржників є ПАТ «Чернігівбуд» — майже два мільйони гривень. Під час засідання обговорювали ситуацію на ПАТ «ЧеЗаРа». Як зазначив голова правління Анатолій Свириденко, заводу важко далася переорієнтація виробництва та побудова нових економічних зв’язків.

Адже «ЧеЗаРа» 90% товару готував для Росії. Втім, торішня співпраця з «Укроборонпромом» значно підтримала підприємство. Нині планується співробітництво з польськими колегами.

Чернігівська область.