На Кіровоградщині в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. І. Чижевського презентовано книгу «Рекреаційно-туристські ресурси Кіровоградської області». Її автор — методист комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді», доктор географічних наук, доцент кафедри географії та геоекології природничо-географічного факультету Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка Олександр Колотуха.


У книзі представлено туристичні маршрути, які Олександр Колотуха збирав у процесі дослідницької роботи з 1996-го по 2016 рік. Також тут є географічні особливості краю та оцінено рекреаційно-туристські ресурси області: природні, соціально-економічні, культурно-історичні. Визначено туристсько-краєзнавчі можливості Кіровоградщини та виконано рекреаційно-туристське районування.


«Це перше друковане видання, що презентує туристичний потенціал нашого краю, — зауважує директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини ОДА Валентина Животовська. — Для нас важливо розвивати регіональний туризм, який дає можливість повною мірою продемонструвати природний та культурний потенціал Кіровоградщини».


Автор переконаний, що дослідження буде корисним для науковців, керівників туристсько-краєзнавчих об’єднань у школах та вишах, для студентів географічних та історичних факультетів, краєзнавців та туристів.

Кіровоградська область.

 


Під час презентації книги.


Фото з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.