Волонтери Вінницького військово-медичного клінічного центру Міноборони зустріли 25 поранених із зони АТО, яких доставили до міста санітарно-медичним літаком Ан-26 "Віта".

 

-- Найперше роздали пораненим воду, чашки, засоби гігієни, провели опитування про необхідність інших потреб, -- каже керівник групи госпітальних волонтерів викладач Вінницького національного медичного університету Олена Верлан. -- З найнеобхіднішого потрібні рушники для обличчя та тіла, більших і менших розмірів. Іншими необхідними речами, зокрема, футболками, спортивними брюками, хлопці забезпечені завдяки небайдужим землякам. За засоби гігієни дякуємо колективу загальноосвітньої школи № 2 міста Ладижин. Висловлюємо подяку кожному, хто оперативно відгукується на звернення госпітальних волонтерів.

 

Двоє тяжкопоранених бійців перебувають у реанімації, інші у переважній більшості -- в хірургічному відділенні. За словами головного хірурга Вінницького військово-медичного клінічного центру полковника Ігоря Марциновського, це перші поранені, доставлені в їхній лікувальний заклад у березні. Протягом попереднього місяця медики зустріли три санітарно-медичні борти, якими прибули майже п'ятдесят бійців, що зазнали поранень на Світлодарській дузі та біля Авдіївки на Донеччині, а також у районі Попасної на Луганщині.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України