41-річного військовослужбовця 24-ї механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького Володимира Піруса поховали на міському кладовищі міста Стрия.

 

Воїн загинув під час артилерійського обстрілу біля села Катеринівка на Донбасі. Провести в останню путь земляка прийшли рідні, друзі, представники влади та громадських організацій. Бойові побратими на руках несли труну до кладовища. Чин похорону проходив у храмі Всіх святих українського народу.

 

Як повідомила прес-служба Стрийської єпархії Української греко-католицької церкви, владика Богдан (Манишин) закликав присутніх не змарнувати жертви, складеної нашими військовослужбовцями на вівтар свободи і не стати заручниками байдужості та корупції, яка робить нас черствими і цинічними. "Прощаючись з нами, воїн Володимир просить, щоб ми пам'ятали, що жертва воїна на полі битви є особливим привілеєм -- є честю загинути, віддати своє життя за волю країни. Ще більшою честю є виховати майбутніх патріотів, які будуть безмежно любити свою країну і будуть готові віддати за неї життя", -- сказав під час прощання із загиблим воїном АТО владика Богдан.

 

Богдан КУШНІР.

 

Львівська область.

 

Голос України