Дніпропетровщина -- лідер серед інших регіонів за кількістю опорних шкіл. 17 таких навчальних закладів та 40 філій уже діють в області. Правильність підтримки обласної влади створення опорних шкіл відзначив заступник міністра освіти та науки Павло Хобзей під час поїздки на Дніпропетровщину.

 

Нинішнього року влада області продовжить працювати над розвитком опорних шкіл. Наприклад, у Царичанці таку школу було відремонтовано коштом обласного бюджету. Вирішили й питання підвезення дітей до навчального закладу. Крім того, закупили шкільні автобуси, які вже зараз курсують у районах, наголосив заступник голови ОДА Каміль Примаков.

 

Досягнення Дніпропетровщини відзначив заступник міністра освіти та науки Павло Хобзей, який провів нараду з керівниками районних відділів освіти, де розповів про важливість створення опорних шкіл. "Дніпропетровщина правильно підходить до створення опорних шкіл. Виділяються кошти, ремонтуються дороги, купуються шкільні автобуси -- це складова навчального процесу. Опорні навчальні заклади -- частина програми зі створення нової української школи, яка має запрацювати уже в 2018 році", -- сказав він. Заступник міністра також запропонував розповісти на масштабному семінарі, як Дніпропетровщині вдалося досягти таких результатів. Його планують провести в жовтні. Запросять керівників профільних департаментів з усіх регіонів України.

 

Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України