Меморандум про залучення Кіровоградської області до виконання державного оборонного замовлення та програми імпортозаміщення підписали голова ОДА Сергій Кузьменко та заступник генерального директора Державного концерну "Укроборонпром" Володимир Коробов.

 

На знімку:

 

голова наглядової ради ПАТ "НВП "Радій" Євген Бахмач та Володимир Коробов
(крайні ліворуч)
біля стенду з унікальною продукцією підприємства

 

Фото
офіційного сайту Кіровоградської ОДА.

 

Документ передбачає залучення наукового потенціалу Кіровоградщини до виконання дослідних та конструкторських робіт за державним оборонним замовленням, налагодження на підприємствах області випуску продукції військового та подвійного призначення з метою імпортозаміщення.

 

За словами Володимира Коробова, підприємства області вже роблять вагомий внесок у розвиток української військової промисловості. Зокрема -- ПАТ "НВП "Радій", де виробляються важливі агрегати для бронемашин "Дозор", БТР-3 та БТР-4. Планується, що загалом до кінця року на Кіровоградщині буде вироблено продукції військового призначення на суму понад 30 млн. грн.

 

"Ми -- область із розвиненим машинобудуванням. Цю галузь гідно представляють заводи "Гідросила" та "Ельворті", які виготовляють сільгосптехніку, а також комплектуючі, що можуть застосовуватись у різних сферах, -- зауважив Сергій Кузьменко, прогнозуючи зростання співпраці регіону й концерну. -- В нас є олександрійські підприємства з багаторічним досвідом виготовлення електронної продукції...".

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України