Розпочала роботу урядова комісія з розслідування причин надзвичайної ситуації, що трапилася в селі Глухів Сокальського району на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля». Її очолює віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.


Комісія має з’ясувати, які причини призвели до загибелі 8 гірників. Шахтарі, які пережили трагедію, згадують, що було два спалахи — один за одним. Ті, хто перебував в епіцентрі вибуху, не вижили.


Причиною трагедії називають вибух метану. Датчики, які б мали сигналізувати про перенасичення газу в лаві, не спрацювали. Чому так трапилося — на це запитання теж має відповісти комісія. Поки що гірники називають одну з причин трагедії — це застаріле обладнання. Роками кошти виділялися лише на зарплату, а не на модернізацію шахт.


Як повідомив департамент з питань цивільного захисту ОДА, в опіковому відділенні Львівської клінічної лікарні нині перебувають 23 гірники, з них 9 — у важкому стані. У вихідні було госпіталізовано ще 3 потерпілих від вибуху.
З понеділка гірники на шахті «Степова» розпочали відновлювальні роботи.

Львівська область.