З 1 квітня проїзд для пільговиків у столичному метрополітені буде можливим тільки за «Карткою киянина». Ніякі інші документи не приймаються.

— Останні три роки влада столиці тричі відкладала це нововведення, і за цей час практично всі жителі міста оформили таку картку, більшість громадян навіть устигла переоформити цей електронний документ в Ощадбанку, — каже керівник секретаріату Київської міськдержадміністрації Володимир Бондаренко. — Тепер ми пропонуємо іногороднім жителям, які постійно працюють або вчаться у вузах столиці та мають пільги на проїзд, також оформити собі «Картку киянина» в Ощадбанку, щоб користуватися її транспортним сегментом. На це знадобиться до 14 робочих днів. Для оформлення необхідні паспорт, ідентифікаційний код, довідка з місця роботи (навчання) про те, що ви працюєте на підприємстві міста, копія (і оригінал) документа, що підтверджує право на пільги.

Після одержання картки метрополітен активує її транспортний додаток в одній із чотирьох точок: на станціях «Політехнічний інститут», «Дорогожичі», «Майдан Незалежності», «Дарниця». Як це зробити, вам підкажуть чергові по залу цих станцій.

Катерина НОВОСВІТНЯ.