Разом з учасниками молодіжної волонтерської акції «Труханівська Січ» у подорож містами України вирушили й батьки вінничанина Максима Шимка, Героя Небесної Сотні, який загинув на Майдані у Києві під час Революції Гідності.

 

Представники Вінниччини, учасники агітаційного потягу «Труханівська Січ» з батьками Максима Шимка — Зоєю Семенівною і Миколою Федоровичем (у центрі).

 

Фото з сайту Вінницької міськради.

— Наше горе дуже велике, — каже Зоя Семенівна, мати загиблого «майданівця». — Ніхто нам сина не поверне. У пам’ять про Максима, про його друзів з Небесної Сотні ми їдемо з однією метою — «зшивати» Україну від Сходу до Заходу, від Півдня до Півночі. Маємо її так міцно поєднувати, щоб більше ніколи-ніколи не повторилися події, що їх маємо нині. Щоб не гинули кращі з кращих. Щоб мир панував над нашою багатостраждальною землею. Якби не Небесна Сотня, не знаю, чи мали б ми нині незалежну державу. За словами голови вінницької молодіжної організації «Центр підліткових клубів «Універ» Дмитра Мири, загалом у подорож вирушили 280 осіб з різних регіонів України — демобілізовані бійці АТО, волонтери, студенти, громадські активісти. Зокрема, їдуть учні школи села Байраківка Немирівського району на Вінниччині, цей заклад носить ім’я Максима Шимка, та 12 студентів і троє викладачів Вінницького вищого профтехучилища сфери послуг.

Віктор СКРИПНИК.

Вінницька область.