Доки Чернігівщина, як і вся Україна, славить Шевченка з нагоди річниці його народження, у сусідній російській області інші заняття. Так, за повідомленням брянських ЗМІ, розчавлено трактором 51 тонну томатів, яблук, груш, перцю, цибулі і цвітної капусти. Бо ці овочі, як шпигуни, проникли на територію "суверенної демократії" без супровідних документів.

 

Спеціалісти місцевого управління Россільгоспнагляду не без задоволення повідомляють, що овочі вивезені на спеціальний полігон у Новозибківському районі і нещадно знищені. Чи не потяг тракторист та його друзі кілька кілограмів заборонених продуктів за давньою російською крадійською звичкою -- не повідомляється...

 

А напередодні брянські комуністи не забули свого кривавого ідола -- в день смерті Сталіна вийшли з прапорами на площу йому вклонитися. Про що й свідчила велика розтяжка "Слава великому Сталіну!". А потім продовжили святкування "круглим столом" на тему "Российская империя в начале ХХ века". Що комуністи, що імперці -- різниця невелика.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України