Учні загальноосвітньої школи села Вернигородок Козятинського району на Вінниччині відзначилися в проекті "Оберіг для воїна": виготовлена ними маскувальна сітка стала шестисотою серед тих, що уже відправили у зону АТО школярі їхнього району.

 

На знімку:

 

голова ГО "Суспільні ініціативи Козятинщини"
Олена Іванчук (праворуч)
приймає від учнів школи села Вернигородок
шестисоту маскувальну сітку

 

Фото
зі сторінки ГО у Фейсбуці.

 

Загалом 32 учнівські колективи Козятинського району, а також вихованці місцевого Вищого професійного училища залізничного транспорту третій рік поспіль беруть участь в проекті "Оберіг для воїна". Вони виготовляють для захисників країни маскувальні сітки та маскувальні костюми, допомагають дорослим збирати гуманітарну допомогу. Організатором масштабного заходу є громадська організація "Суспільні ініціативи Козятинщини".

 

-- Наша центральна районна бібліотека стала місцем, куди здебільшого доставляють виготовлені у школах захисні сітки та костюми, -- каже голова названої організації Олена Іванчук. -- Тут уже ведуть облік виконаних робіт. Так ось, 9 березня, у день народження Великого Кобзаря, до бібліотеки доставили шестисоту маскувальну сітку. Її виготовили у школі села Вернигородок. ми привітали представників учнівського і вчительського колективу з їхнім важливим внеском у надання допомоги тим, хто протистоїть ворогу на Донбасі.

 

За словами пані Іванчук, того ж дня доставили маскувальні сітки із ще чотирьох навчальних закладів -- сіл Зозулинці та Кордишівка, а також Козятинського ліцею та міської школи № 1. "Загалом станом на 10 березня спільними зусиллями наших надійних помічників учнів та їхніх вчителів уже виготовлено 612 маскувальних сіток різних розмірів, розміри замовляють військові, та 58 маскувальних костюмів -- "кікімор", -- каже Олена Іванчук. -- Цього разу 12 сіток відправили за програмою "Гуманітарна пошта України". Щиро дякуємо за це поштовикам. Доставляють вироби також наші волонтери, бувало, їх забирали бійці, які поверталися у підрозділи на відремонтованих у місті авто. Ми також зібрали кошти на три санітарні УАЗи та три вантажні автомобілі, не нові, але все одно вони служать воїнам у зоні АТО".

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України