Чернігівці активно обговорюють приземлення на головній Красній площі обласного центру гелікоптера, який забрав командувача Військово-Повітряних Сил генерал-полковника Сергія Дроздова.

 

Регіональний медіа-центр Міноборони пояснив, що командувач перебував на Чернігівщині з робочим візитом: відвідував аеродром у Півцях, який планується відновити, та взяв участь в урочистостях з нагоди 85-річчя Державного науково-випробувального центру Збройних Сил. "За своїм рангом у командувача гелікоптер МІ-8 -- це службовий транспорт", -- зазначили у військовому медіа-центрі.

 

Проте згодом, коли в соцмережах став наростати шквал критики, військові виправилися: мовляв, гелікоптер здійснював плановий випробувальний політ і просто забрав генерала дорогою. Критики зазначають, що від Чернігова до Києва менш як дві години навіть неспішної їзди автомобілем, а витрачати сотні тонн пального для генеральської пихи -- то занадто в час реальної війни. Тим паче що для організації посадки гелікоптера було задіяно кілька десятків військовослужбовців, які перекрили Красну площу.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігів.

 

Голос України