Автопарк пожежно-рятувальної служби Закарпаття поповнився п'ятьма сучасними спецавтомобілями. Це чотири пожежні автоцистерни на базі вантажного МАЗа, понад 15 мільйонів гривень на які виділив Кабмін. А от оперативно-піротехнічний автомобіль Mitsubishi L200, подарований японським урядом.

 

Фото надано
облДСНС.

 

Під час урочистої церемонії ключі від новенької спецтехніки вручив рятувальникам голова облдержадміністрації Геннадій Москаль.

 

Автоцистерни АЦ-4-60(5309)-505М призначено для пожежогасіння, проведення рятувальних робіт, доставки вогнегасних речовин та особового складу до місця ліквідації надзвичайної події чи пожежі. Ця цистерна, до прикладу, вміщує 4 тонни води на противагу стареньким ЗІЛам, які можуть перевозити лише 2,5 тонни. Аналогічна ситуація і з піноутворювачем: у новій техніці його майже вдвічі більше -- 400 літрів. Також сучасні автомобілі мають високу прохідність, а це у високогірних районах доволі істотно. Тим паче що їх передадуть на озброєння у Рахів, Міжгір'я, Хуст та до державного пожежно-рятувального поста селища Дубове Тячівського району.

 

Сучасну техніку у такій кількості рятувальники Закарпаття не отримували давно. За словами керівника облДСНС Романа Гудака, ці транспортні засоби дадуть змогу вогнеборцям оперативніше виконувати свої професійні обов'язки, бути маневреними та зберігати людські життя і майно від пожеж. А на виділені областю 400 тисяч гривень буде закуплено ще й нове пожежно-рятувальне спорядження.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України