Автопарк пожежно-рятувальної служби Закарпаття поповнився п’ятьма сучасними спецавтомобілями. Це чотири пожежні автоцистерни на базі вантажного МАЗа, понад 15 млн. грн. на які виділив Кабмін. А от оперативно-піротехнічний автомобіль Mіtsubіshі L200 подарований японським урядом.

Фото надане облДСНС.

Під час урочистої церемонії ключі від новенької спецтехніки вручив рятувальникам голова облдержадміністрації Геннадій Москаль.

Автоцистерни АЦ-4-60(5309)-505М призначені для доставки вогнегасних речовин та особового складу до місця ліквідації надзвичайної події чи пожежі. Кожна вміщує чотири тонни рідини на противагу стареньким ЗІЛам, які можуть перевозити майже 2,5 тонни. Аналогічна ситуація й з піноутворювачем: у новій техніці його майже вдвічі більше — 400 літрів. Також сучасні автомобілі мають високу прохідність, а це у високогірних районах досить суттєво. Тим паче, що їх передадуть на озброєння у Рахів, Міжгір’я, Хуст та до державного пожежно-рятувального поста селища Дубове Тячівського району. До речі, сучасну техніку у такій кількості рятувальники Закарпаття не отримували вже давно.

Василь НИТКА.

Закарпатська область.