На фронті під час артилерійського обстрілу загинув 23-річний морський піхотинець Віталій Дзиза. Отож під час неоголошеної війни з Росією не стало вже 130-го бійця, призваного із Запорізької області. У загиблого моряка-контрактника поблизу Маріуполя залишилася молода вдова і зовсім маленька дитина. Ховатимуть Віталія у рідному селі Смирнове Більмацького району.

 

Тим часом у Запоріжжі -- у День українського добровольця -- на будинку № 73 по вулиці Добровольчих батальйонів відкрито інформаційну дошку. На ній 11 прізвищ запоріжців, які загинули у складі добробатів. Загалом Запоріжжя вже втратило на фронті 141 свого земляка.

 

Того самого дня до Запорізького обласного краєзнавчого музею в'їхав відомий "Залізний трон Сходу" ("Голос України" про нього повідомляв). Нагадаємо, що виріб на кшталт трону із "Війни престолів", виготовлений із "заліза війни". А саме, з фрагментів розбитої зброї, боєприпасів та іншого, пов'язаного з боями начиння. "Трон" був придбаний невідомим меценатом за 150 тисяч гривень (чи то обміняний на автівку для фронтових потреб та два тепловізори). І ось тепер експонат передано музею. Півтонну конструкцію східцями піднімали восьмеро чоловіків.

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України