Вінницька обласна дитяча лікарня отримала протягом минулого року 18 мільйонів гривень за рахунок перевиконання обласного бюджету. Половину з названої суми витрачено на придбання медичного обладнання та проведення ремонтних робіт, решта дев'ять мільйонів -- для забезпечення маленьких пацієнтів лікарськими засобами при лікуванні найстрашніших онкологічних захворювань.

 

-- За рахунок цих додаткових коштів відкрили операційний блок з трьома операційними залами, -- каже головний лікар Вінницької обласної дитячої лікарні Василь Паненко. -- Дооснастили їх сучасним медичним обладнанням, а також закупили сучасну апаратуру для реанімаційного відділення.

 

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій назвав дитячий лікарняний заклад у числі пріоритетів розвитку медичної галузі краю. За його дорученням фахівці готують стратегію розвитку обласної дитячої лікарні на наступні п'ять років. Її мета -- зробити лікарню однією з кращих не тільки в області. Серед пріоритетів медицини названо також введення в дію новозбудованого хірургічного центру обласної клінічної лікарні імені Пирогова, надання допомоги у розвитку лікувальної бази онкологічного диспансеру, обласної дитячої інфекційної лікарні та районних закладів відновного лікування у містах Жмеринка та Козятин.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України