Комісія з питань техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій Львівської міськради знову звернулася до всіх державних інстанцій з проханням допомогти врегулювати проблему з вивезенням сміття. Як повідомив директор департаменту житлового господарства Сергій Бабак, у Львові 25 відсотків майданчиків переповнено сміттям. Санітарно-епідеміологічна ситуація з підвищенням температури дедалі погіршується.

 

— Понад дев’ять місяців не працює полігон, який був базовим для Львова і чотирьох районів області. Агломерація, яка налічує понад мільйон людей, щодня продукує відходи, які фізично немає куди вивозити. Замість того щоб на тих полігонах, які є в Україні, по машині приймати сміття — штучно перекривають дороги. Я щодня скеровую листи голові уряду і керівнику обласної держадміністрації. Відповіді немає, — заявив міський голова Львова Андрій Садовий.


Критична ситуація і на майданчиках, розташованих на території навчальних закладів. За підвищення температури на 8 градусів виникає ризик поширення кишкових інфекцій, вважає начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.


У відповідь на звернення комісії з питань техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій голова ОДА Олег Синютка запропонував міській владі визнати свою неспроможність забезпечити життєдіяльність Львова і тоді хтось візьме на себе ці обов’язки. Він розпорядився департаменту житлово-комунального господарства ОДА надати місту допомогу, повідомляє наш власкор Богдан КУШНІР.


Тим часом


Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що міського голову Львова Андрія Садового можуть відсторонити від посади у разі, якщо йому вручать підозру щодо недбалості зі смертельними випадками. Про це він сказав в ефірі телеканалу «ZІK», коментуючи відкриття кримінального провадження щодо посадовців Львівської міськради, насамперед Андрія Садового. За словами Луценка, два тижні тому у Харкові було завершено експертизу, яка встановила, що підпалу на звалищі біля Грибовичів не було. «Відтак стоїть питання про недбалість службових посадових осіб Львівської міської ради, які призвели до такої ситуації»,— наголосив Генпрокурор.