Позачергова сесія Чернігівської міської ради була скликана задля обговорення одного питання -- про ставлення до торгівельної блокади окупованих територій Донецької та Луганської областей. Після бурхливого обговорення та виходу представників Опозиційного боку із зали засідань депутати прийняли звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України.

 

"Сьогодні на сході України йде неоголошена війна, в якій разом із бійцями Збройних Сил України на захист держави стали добровольці з усіх куточків країни, -- йдеться у ній. -- Добровольці беруть участь в антитерористичній операції, боронять територіальну цілісність і соборність України, захищають цивільних громадян, зберігають мир і спокій на нашій землі. Блокуючи торгівлю з окупованими районами Донецької та Луганської областей, вони щиро вірять, що роблять це в ім'я України".

 

Чернігівські депутати застерігають: "Водночас багато політиків використовують ситуацію, що склалася, у власних політичних інтересах, та йдуть на загострення конфлікту, провокуючи силовий сценарій зняття блокади.

 

Вважаємо, що застосування силових сценаріїв з обох боків є недопустимим і може призвести до непрогнозованих наслідків, якими скористаються внутрішні та зовнішні вороги України".

 

Обранці з Чернігова закликали провести відкритий, публічний, політичний діалог, не допустивши при цьому силового сценарію розвитку подій, який може бути використаний агресором -- Російською Федерацією.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігів.

 

Голос України