У місті Миколаїв Львівської області 17--19 березня триватиме книжковий фестиваль, присвячений 100-річчю Української Революції 1917--1921 років.

 

Як розповіла "Голосу України" організатор "Книжкової толоки" Любов Хомчак, у п'ятницю в усіх школа Миколаївського району відбудуться зустрічі з письменниками, поетичні читання та круглі столи. Учасниками книжкового форуму, який має шанси перетворитися на всеукраїнський, будуть понад 20 видавництв і майже 100 письменників з усієї країни. Серед гостей -- Тарас Прохасько, Юрій Винничук, Андрій Любка, Василь Габор, Володимир Шовкошитний.

 

Під час фестивалю невеличкий районний центр оживає і стає осередком цілої низки культурних заходів та подій. Це яскравий приклад, як можна наблизити українську книгу до читача.

 

-- Книговидавництво сьогодні -- це не бізнес, це стан душі, -- заявив на презентації "Книжкової толоки" директор видавництва "Астролябія" Олег Фешовець. -- Ми часто видаємо потрібні для країни книги, навіть коли наперед знаємо, що не отримаємо від цього прибутку.

 

На думку керівника асоціації книгорозповсюджувачів Львівської області Михайла Ватуляка, кожна книгарня сьогодні -- це блокпост української державності.

 

Книжковий фестиваль проходить за сприяння Львівської ОДА.

 

Богдан КУШНІР.

 

Львівська область.

 

Голос України