Міська рада Кропивницького скасувала рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. Депутати ухвалили таке рішення під час другого засідання восьмої сесії міської ради.

 

За словами депутата Олега Краснокутського, нові тарифи викликали великий суспільний резонанс. Зокрема, про це свідчить електронна петиція, яка рекордно швидко набрала необхідні 450 голосів. Тож міська рада скасувала рішення виконкому.

 

-- Сьогоднішнє рішення більше політичне, ніж економічне, але це ознака демократичності дій влади, -- прокоментував дії депутатів міський голова Кропивницького Андрій Райкович. -- Швидше за все, перевізники оскаржать рішення сесії в судових органах, і подальший розвиток подій відбуватиметься у судовій площині. У будь-якому випадку, наші управління економіки, розвитку транспорту та зв'язку, юридичне управління вже відсьогодні готуватимуться до судових засідань.

 

Нагадаємо, в лютому виконком міськради Кропивницького прийняв рішення, за яким тариф на проїзд у громадському транспорті підвищили одразу на одну гривню: 4,5 грн. -- у маршрутних таксі та 4 грн. -- в автобусах у звичайному режимі руху.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кропивницький.

 

Голос України