Учасники "Труханівської Січі" відвідали Кіровоградщину. У Кропивницькому Потяг єднання зустрічали молодь, представники громадських організацій і влади, журналісти.

 

На знімку:

 

під час спілкування і виконання Гімну
на площі Героїв Майдану

 

Фото
Першої електронної газети.

 

Волонтери, митці, представники молодіжних організацій та громадські діячі протягом дня перебування на Кіровоградщині відвідали навчальні заклади обласного центру, його визначні місця. Поклали квіти на Алеї бійців АТО, заспівали Гімн України на центральній площі ім. Героїв Майдану. В обласній філармонії відбулися покази тематичних вистав приїжджої молодіжної трупи та кінофільму. А в ОДА активісти поспілкувалися з чиновниками.

 

Кропивницький вразив учасників акції щирістю жителів, чистотою та патріотичною символікою.

 

П'ятий за рахунком Потяг єднання України вирушив подорожувати містами нашої держави 9 березня. За цей час учасники акції побували в Києві, Житомирі, Білій Церкві, Умані та Кропивницькому. Далі вирушили до Полтави. А до 23 березня відвідають Харків, Суми, Глухів, Чернігів та Чорнобиль.

 

Акція започаткована у рамках реалізації програми Президента України з підтримки національної єдності. Відвідуючи міста України, активісти дають концерти, читають лекції, зустрічаються з громадськістю, проводять різноманітні творчі майстер-класи.

 

Як зазначає один із координаторів всеукраїнської акції "Потяг єднання України", голова Всеукраїнської організації "Коломедiа", отаман "Труханiвської Сiчi" Микола Бондар, до акції може долучитися кожен, хто прагне зробити свій внесок у справу об'єднання України. Ознайомитися з умовами акції та зареєструватися для участі у ній можна на сторінці в Фейсбуку "Волонтерський агітпотяг "Труханівська Січ". Нові учасники долучаються на всьому шляху його слідування.

 

Отаман "Труханiвської Сiчі" також повідомив, що в квітні заплановано поїздку "Культурного потягу", а влітку Україною вирушить ще один Потяг єднання.

 

Петро МЕЛЬНИК.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України