Ще один вид послуг -- оформлення паспортів громадянина України, в тому числі у формі ID-картки та для виїзду за кордон -- почали проводити у Вінниці у "Прозорому офісі" міськради.

 

-- Поки що названа послуга запроваджена у "Прозорому офісі" "Замостя", до кінця року необхідне обладнання встановимо у двох інших центрах -- "Вишенька" та "Старе місто", -- каже директор департаменту адміністративних послуг Вінницької міськради Ірина Копчук. -- Розширили не тільки вид послуг. Закордонні паспорти можуть отримувати мешканці з усієї області. Це стало можливим завдяки тісній співпраці з Державною міграційною службою.

 

Для молоді, яка оформляє паспорт громадянина України уперше, процедура безплатна. Такий документ можна отримати у віці 15 років.

 

Понад місяць нова система працювала у тестовому режимі. Апробація послуги пройшла успішно. 15 березня нею скористувався перший мешканець Вінниці.

 

У цьому ж "Прозорому офісі" починаючи з серпня минулого року проводять реєстрацію шлюбу. Незвичну послугу надає офіс "Старе місто" -- тут реєструють транспортні засоби та видають посвідчення водія. У нинішньому році у всіх трьох центрах надання адмінпослуг Вінниці почав діяти сервіс "Мобільний адміністратор". Це дає можливість викликати працівника "Прозорого офісу" додому людям з обмеженими фізичними можливостями або прикутим до ліжка хворобою.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України