Запланована на вчора, 15 березня, позачергова сесія Вінницької облради, відбулася тільки... сьогодні. Депутати підтримали рішення РНБО щодо припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення з "ДНР" і "ЛНР". Щоправда, зробили це під тиском активістів. Тим само, на їхню думку, народні обранці зганьбили себе перед виборцями.

 

На початок роботи сесії вчорашнього дня у сесійні залі зібралося тільки 38 депутатів, загалом їх в облраді 84. Активісти вимагали в голови облради Анатолія Олійника забезпечити кворум. Початок роботи зібрання переносили чотири рази. Однак народні слуги ігнорували виконання своїх обов'язків. До сесійної зали не з'явилися представники найбільшої фракції БПП "Солідарність", Опозиційного блоку, Радикальної та Аграрної партії. Не зробили цього навіть після того, як стало відомо, що на засіданні РНБО ухвалили рішення про тимчасове припинення поставки вантажів на окуповані території Донбасу.

 

Щоб змусити їх зібратися у залі, активісти двічі перекривали головну вулицю Вінниці Соборну, палили шини під будівлею облради і запитували, чи не скинутися грішми на коровай.

 

Нарешті у залі зареєструвалися 56 депутатів, з яких 53 підтримали звернення представників громадських організацій до Президента України, Прем'єр-міністра, Голови Верховної Ради, Генерального прокурора щодо дій стосовно учасників економічної блокади тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей. Невже зробити це не можна було вчора?

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Голос України