Водії автобусів скоїли на Закарпатті протягом 2016-го 15 дорожньо-транспортних пригод, в яких зазнали травм десять осіб. Загалом в області з року в рік зростає кількість ДТП у сфері пасажирських перевезень. Серед основних причин спеціалісти називають перевищення швидкості, порушення правил дорожнього руху, недотримання дистанції. У багатьох шоферів низький рівень культури та дисципліни на дорозі. А недосконале законодавство не дозволяє належно контролювати і карати порушників.


На цих та інших зовсім не дрібних питаннях, які врешті-решт переростають у чималі проблеми, наголошували під час брифінгу в облдержадміністрації представники державних структур, задіяних у сфері перевезень. «Більшість дорожньо-транспортних пригод із потерпілими скоєно так званими нелегальними перевізниками, переважно на транспортних засобах, переобладнаних із вантажних. Минулоріч за результатами проведених рейдових перевірок в області виявили 42 перевізників, які працюють поза межами правового поля, за результатами розгляду судів шістьох із них притягнуто до адміністративної відповідальності. А з середини січня цього року  виявлено 16 перевізників, які надають послуги, не маючи на те відповідної ліцензії. Такі рейдові перевірки наразі тривають по всій області», — повідомив заступник начальника управління Укртраснбезпеки в Закарпатській області Сергій Кейс (на знімку праворуч). 


Крім того, з початком весни працівники управління превентивної діяльності Нацполіції, повідомив т. в. о. заступника начальника цієї структури Іван Драгула (на знімку ліворуч), посилять перевірки  технічної справності автобусів, які курсують на регулярних рейсах.


— Торік облдержадміністрація провела чотири конкурси з визначення кращих перевізників на міжміських маршрутах. Згідно з вимогами, перевезення пасажирів автобусами, переобладнаними з вантажних, забороняється, — наголосив директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА Едуард Маляр (на знімку в центрі). — При виявленні таких прошу пасажирів негайно звертатися з письмовою заявою, щоб ми могли відреагувати.


Закарпатська область.

Довідково 

Перевезення пасажирів на маршрутах загального користування на Закарпатті здійснюють 160 перевізників. Щодня на маршрути вирушає понад 720 автобусів. Протягом минулого року автомобільним транспортом перевезено 37 мільйонів пасажирів.


Фото надане прес-службою ОДА.