Ще один вид послуг — оформлення паспортів громадянина України, зокрема у формі ІD-картки, та для виїзду за кордон — почали надавати у Вінниці у «Прозорому офісі» міськради.

— Поки що цю послугу запроваджено у «Прозорому офісі» «Замостя», до кінця року необхідне обладнання встановимо ще у двох центрах — «Вишенька» та «Старе місто», — каже директор департаменту адміністративних послуг Вінницької міськради Ірина Копчук. — Розширили не тільки вид послуг. Закордонні паспорти можуть отримувати мешканці з усієї області. Це стало можливим завдяки тісній співпраці з Державною міграційною службою.

Для молоді, яка оформляє паспорт громадянина України вперше, процедура безплатна. Такий документ можна отримати у віці 15 років.

Понад місяць нова система працювала у тестовому режимі. Апробація послуги була успішною. 15 березня нею скористався перший клієнт.

У цьому «Прозорому офісі», починаючи з серпня минулого року, проводять реєстрацію шлюбу. Ще одну послугу надає офіс «Старе місто» — тут реєструють транспортні засоби та видають посвідчення водія. Цьогоріч у всіх трьох центрах надання адмінпослуг Вінниці почав діяти сервіс «Мобільний адміністратор». Він дає змогу викликати працівника «Прозорого офісу» додому людям з обмеженими фізичними можливостями або прикутим до ліжка хворобою.

Віктор СКРИПНИК.

Вінниця.