15 березня на території меморіального комплексу "Красне поле" поблизу Хуста відбувся мітинг, присвячений річниці проголошення незалежності Карпатської України.

 

Участь у заходах біля Пам'ятного Хреста, встановленого на честь загиблих Карпатських січовиків, узяли керівники області, міст і районів, правоохоронних органів, ще живі учасники національно-визвольних змагань, ветерани, представники громадськості.

 

Присутні вшанували пам'ять полеглих тут героїв хвилиною мовчання.

 

Голова ОДА Геннадій Москаль зачитав звернення Президента Петра Порошенка до українського народу з нагоди 78-ліття проголошення Карпатської України. "Ми пам'ятаємо доблесть оборонців Карпатської України, які мужньо боронили рідну землю від загарбників. Подвиг героїв Красного поля завжди житиме в серцях українців. Нині Україна протистоїть агресії з боку Російської Федерації, яка у будь-який спосіб намагається відібрати в українців право на свободу, соборність і суверенітет. Подвиг закарпатців на Красному полі, звитяга всіх борців за незалежність закликають нас до єднання, до спільної боротьби заради майбутнього України, її процвітання і добробуту, задля миру і злагоди на нашій землі".

 

Вклонився подвигу героїв-карпатських січовиків і голова облради Михайло Рівіс. "Наші предки поклали життя заради незалежності своєї батьківщини. Нині все залежить тільки від нас: що ми віддамо своїм нащадкам, якою буде Україна в майбутньому", -- наголосив він та привітав присутніх від імені усього депутатського корпусу.

 

Учасники акції поклали квіти до підніжжя Пам'ятного Хреста (на знімку). Мітинг завершився "Молитвою за Україну" у виконанні Державного заслуженого академічного Закарпатського народного хору.

 

Фото надано
прес-службою ОДА.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України