Громадська рада при Донецькій облдержадміністрації звернулася до керівництва області, міст і районів із проханням скасувати масові святкування Масляної. Члени ради вважають неприпустими розважальні заходи тоді, коли країна переживає трагедію загибелі десятків героїв під час сутичок у Києві. «Сталося страшне вбивство невинних людей. Нині недоцільно проводити будь-які гуляння — чи то Масляну, чи то інші заходи, коли ще не поховано жертв терору. Українська православна церква закликає до того, щоб жалоба, молитви за померлих тривали до Великодня. Так само ми молимося за одужання тих, кого покалічили під час зіткнень», — розповів «Голосу України» ініціатор звернення, голова комісії з розвитку духовності, моралі, культури, благодійності та міжнаціональних відносин протоієрей Ростислав Карпусь.
Тим часом Парк культури і відпочинку імені Щербакова в Донецьку вже анонсував народні гуляння з нагоди проводів зими. Їх заплановано на 
2 березня. У програмі — розваги, виступи фольклорних колективів і феєрверк. Чи внесуть до неї зміни — невідомо, але на початку лютого після обурених звернень громадськості в парку вже скасували свято горілки із запланованою дегустацією алкогольного напою.
Донецька область.