На підприємстві «Запоріжкокс» у четвер стався вибух газу. Загинули четверо робітників — троє на місці і один в кареті швидкої допомоги. Всі жертви не є працівниками підприємства, а представляли підрядну фірму «ПромІнтегра», яка забезпечувала ремонт заводського обладнання.

Як ідеться в офіційному повідомленні прес-служби «Запоріжкоксу», «на даху накопичувача кінцевого охолодження коксового газу проводилися вогневі роботи із застосуванням газового пальника та апарату електрозварювання». Попередньо через грубе порушення техніки безпеки «сталося займання газу, який виходив назовні через розвантажувальний клапан у безпосередній близькості від виконання робіт».

Як розповідають свідки події, людей розкидало від епіцентру вибуху щонайменше на 50 метрів. Через те шансів вижити у них не було. Розслідуванням трагедії займаються одразу кілька компетентних комісій.

Додамо, що приватне акціонерне товариство Запорізький коксохімічний завод «Запоріжкокс» — п’яте за рівнем виробництва коксу в Україні підприємство. Його доля в загальному балансі згаданої сировини для металургійної галузі — 10 відсотків.

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

Запоріжжя.