Заступник начальника Львівської митниці намагався передати військовому прокурору Львівського гарнізону Владиславу Савинцю 40 тисяч доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності.

 

Як розповів на брифінгу перший заступник прокурора Західного регіону Євген Білоусов, ця кримінальна історія бере початок із січня цього року, коли митника затримали при отримання 15 тисяч доларів. Владиславу Савинцю запропонували за мзду закрити цю справу. Військовий прокурор виявився принциповим, одразу написав керівництву рапорт і повідомив про цей факт.

 

Заступника начальника Львівської митниці затримали на "гарячому", коли він приніс в тубусі з-під віскі 40 тисяч доларів і пообіцяв щомісяця платити по 10 тисяч доларів, щоб прокуратура закривала очі на протиправну діяльність на митниці. Слідчі прокуратури і представники Нацполіції зафіксували факт передачі митником грошей. Після чого на Львівщині провели понад 20 обшуків.

 

Це перша за останнє десятиліття історія, коли прокурор заявив про намагання його купити і допоміг затримати зловмисника.

 

Богдан КУШНІР.

 

Львів.

 

Голос України