На Міжнародному фестивалі "ROBOfirst -- більше, ніж роботи!", що проходив нещодавно в Києві в Міжнародному конгрес-центрі "Український дім", Добровеличківський район Кіровоградщини представляли дві команди -- "RoboUniverse" Добровеличківської загальноосвітньої школи І--ІІІ ступенів № 1 (Іван Гуленко, Назарій Журба, Мирослава Рубан, Олег Терлецький. Тренери: М. Хомутенко, О. Стоянова) та "EXPROMT" Добровеличківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І--ІІІ ступенів (Данило Білий, Вікторія Губар, Владислав Губар, Вадим Довгаль, Наталія Іваніченко, Ярослава Малохатко. Тренери: Ю. Калашник, О. Трощинська).

 

На знімках:

 

приймає ROBOfirst-2017

 

Талановиті, творчі, ерудовані діти віком від 6 до 16 років мали можливість продемонструвати свої вміння у сфері конструювання, робототехніки, програмування, інженерії та архітектури. У рамках фестивалю проходив також чемпіонат FIRST LEGO League.

 

Кожна команда представила свого робота та інноваційну ідею-стартап на тему "Пліч-о-пліч з тваринами". Учасники нагороджені медалями, отримали сертифікати та подарунки -- конструктори LEGO.

 

Дуже важливо те, що школярі, вихованці інтернату мали можливість відвідати LEGO-майстер-класи (малювання, архітектура, математика, програмування), вільне конструювання з LEGO, робоігри (робофутбол, робоперегони, захоплювач), майстер-клас зі створення власної відеогри, ознайомилися із проектами команд FIRST LEGO League Junior (6--10 років) та відвідали виступ кінологів із собаками-терапевтами. А головне -- мали нагоду поспілкуватися з іншими такими ж просунутими талановитими учасниками, закріпити навички роботи в команді, брати на себе відповідальність, користуватися сучасними методами пошуку інформації, збирати та програмувати роботів. І, звичайно, отримали безліч незабутніх вражень та задоволення.

 

Галина ХОМУТЕНКО.

Фото надано автором.

 

Добровеличківка Кіровоградської області.

 

Голос України