У середу 22 березня, у Всесвітній день водних ресурсів, в Києві на набережній Гідропарку відбудеться зариблення Дніпра. Як повідомляє голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков (на знімку), буде випущено більш як 5 тонн молоді рослиноїдних видів -- товстолобика, білого амура, коропа. Кошти на зариблення надав Фонд охорони навколишнього природного середовища України.

 

 

В асоціації вважають допомогу з боку позабюджетних і громадських організацій для столичної акваторії важливою, адже три роки поспіль через складну економічну ситуацію фінансування у державній скарбниці на зариблення вітчизняних водойм мінімальне. А Дніпро втратив власну течію -- його перегородили дамбами, перетворивши в каскад водосховищ. Вода в них малопроточна, що сприяє розростанню водної рослинності, якою покриті нині сотні гектарів столичної акваторії.

 

У зарибленні візьмуть участь діти-переселенці, учні київської школи №5, що знаходиться під патронатом Соціального центру Української православної церкви Київського патріархату та особисто Святійшого Патріарха Філарета. А також діти з багатодітних родин. Маленькі громадяни, які у свої юні роки вже зіткнулися з нелегкою долею, зможуть, загадавши своє найпотаємніше бажання, випустити «золоту рибку». Для них відбудеться і Зелений урок з конкурсами та іграми, який проведуть краєзнавці Національного еколого-натуралістичного центру та Всеукраїнської екологічної ліги. А кінний театр «Кураж» продемонструє запаморочливі трюки в козацькому стилі.

 

Читайте також:  http://www.golos.com.ua/article/286068

 

Як повідомляють в Асоціації рибалок, на захід також запрошені Держагентство рибного господарства, Державна екологічна інспекція, Рибний патруль у м. Київ та Київський обл., КП «Плесо», лінійний відділ в Річковому порту «Київ» ГУ МВС України, Національна екологічна рада, Фонд охорони навколишнього природного середовища, представники мережі магазинів «ВоблерОК», ГО «Екогромада», Рибальський центр «Білі Камені», фахівці комітету з питань екології Громадської ради при КМДА.

 

На знімках: щороку зариблення Дніпра у столиці збирає чимало маленьких громадян та фахівців.

 

Фото надані Асоціацією рибалок України.