СБУ відповіло на спростування щодо знахідки незаконного арсеналу поблизу Запоріжжя. "Голос України" днями повідомив про знахідку цілого складу озброєння та боєприпасів. Знайшли його співробітники СБУ та поліції в одному із ангарів фактично колишнього центру льотної підготовки у передмісті Запоріжжя. Втім, раптом з'ясувалося, що то склад озброєння 37-го мотопіхотного батальйону, котре потребує утилізації.

 

На згадане спростування у Службі безпеки не забарилася з відповіддю: "Враховуючи резонанс у ЗМІ про виявлення великого арсеналу зброї в Запорізькій області, СБУ повідомляє, що... засоби враження зберігалися на складі без документів... Спірним є й твердження, що засоби враження нібито непридатні до використання. Міни й гранати зберігалися в спеціальних ящиках, патрони перебували в невідкритих цинках, майже половина гранатометів і пострілів до них також зберігалася в заводській упаковці, зброя -- без видимих ознак ушкодження".

 

У СБУ також звертають увагу військових на незадовільний облік озброєння та боєприпасів, на відсутність належної охорони, договору оренди згаданого ангару. А головне -- це ще й відсутній акт переведення всього, що зберігалося на складі, в розряд того, що потребує утилізації.

 

З огляду на все сказане слідчим відділення поліції Дніпровського району Запоріжжя порушено кримінальне провадження за ст. 263 КК України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запорізька область.

 

Голос України