СБУ відповіла на спростування щодо знахідки незаконного арсеналу поблизу Запоріжжя. «Голос України» днями повідомив про цілий склад озброєння та боєприпасів. Знайшли його співробітники СБУ та поліції в одному з ангарів фактично колишнього центру льотної підготовки у передмісті Запоріжжя. Втім, раптом з’ясувалося, що то склад озброєння 37-го мотопіхотного батальйону, котре потребує утилізації.

На згадане спростування у Службі безпеки відреагували так: «Враховуючи резонанс у ЗМІ щодо виявлення великого арсеналу зброї в Запорізькій області, СБУ повідомляє, що... засоби враження зберігалися на складі без документів... Спірним є й твердження, що вони нібито непридатні до використання. Міни та гранати зберігалися у спеціальних ящиках, патрони були в невідкритих цинках, майже половина гранатометів і пострілів до них також зберігалися в заводському пакуванні, зброя — без видимих ознак ушкодження».

В СБУ також звертають увагу військових на незадовільний облік озброєння та боєприпасів, на відсутність належної охорони, договору оренди згаданого ангара. А головне — це ще й відсутній акт переводу всього, що зберігалося на складі, в розряд того, що потребує утилізації.

Нині порушено кримінальне провадження.

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

Запорізька область.