«Запоріжжяобленерго» обмежує електропостачання комунальному підприємству Енергодара через заборгованість з електроенергії.

Адже, як стверджують енергетики, станом на жовтень минулого року КП «Підприємство комунальної власності» (ПКВ) Енергодарської міськради заборгувало їм майже шість мільйонів гривень. Тоді начебто досягли якихось домовленостей із реструктуризації боргів. Утім, починаючи з нового року, згадане підприємство перераховує лише отримані з держбюджету субвенції і ні копійки «живих» грошей.

Варто зауважити, що ПКВ надає енергодарцям широкий спектр комунальних послуг. Але з 2016 року воно відзначилося як фігурант численних скандальних історій. З обшуками, звинуваченням у розкраданні десятків мільйонів гривень тощо. Вочевидь, розпочалася масштабна битва за контроль над підприємством, точніше, за грошові потоки, які через нього проходять.

І ось справа дійшла до обмеження електропостачання в енергетичній столиці України. Адже дві тутешні станції — атомна та теплова — забезпечують понад чверть виробництва всієї електроенергії нашої держави. Тепер, повернувшись зі зміни, працівники АЕС і ТЕС мають усі шанси відчути всі наслідки вимикання електроенергії у своїх домівках.

А все через політичні і фінансові ігрища, які в Енергодарі — на рівні міської влади та навколо неї — тривають, здається, майже 26 років незалежності. На запитання, чому так, відповідь проста: у місті водяться гроші, яких, як бачимо, щоб заплатити за електроенергію, таки не вистачає...

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

Запорізька область.