Група молодих чоловіків із націоналістичних організацій сьогодні вранці заблокувала центральний вхід до Чернігівської обласної державної адміністрації. Це викликано вчорашнім засіданням Громадської ради при обласній адміністрації, куди наказав не пускати не членів ради перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич.

 

Громадська рада більшістю голосів обрала своїм головою колишнього регіонала, нині -- голову Федерації профспілок області Ігоря Москаленка.

 

"Ми проти незаконних дій Леоніда Сахневича, який не пустив нас до ОДА. Тому ми вирішили не пускати чиновників ОДА до будівлі. Ми чекаємо Валерія Куліча (голову ОДА -- Ред.), нам треба його пояснення щодо вчорашніх незаконних дій пана Сахневича", -- пояснив громадський активіст Максим Конашевич.

 

Активісти також звинувачують новообраного голову громадської ради в організації Антимайдану та інших антиукраїнських діях. Взагалі формування громадської ради відбувалося зі скандалами, адже до неї записалися такі громадські організації, про які ніхто не чув -- скажімо, вісім організацій перевізників.

 

Голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч вийшов до протестувальників і запевнив, що наступне засідання громадської ради пройде в кіно-культурному центрі, щоб вмістити всіх бажаючих. Вхід до адміністрації розблоковано.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігів.

 

Голос України