На запорізькому комунальному підприємстві "Автогосподарство" -- масові звільнення.

 

Причиною стали і маленькі водійські хитрощі і прямі відмови від перевезення пасажирів пільгових категорій. Згадане "Автогосподарство" -- це ідея обласної влади, яка таким чином взялася: а) скоротити вартість проїзду із Запоріжжя до приміських села та селищ; б) забезпечити хоча б двох пільговиків із розрахунку на одну маршрутку безплатним проїздом.

 

Утім пенсіонери, які, буває, стоять по кілька годин на кінцевих зупинках, аби втовпитися у число тих двох пільговиків, помітили, що водії під будь-яким приводом відмовляються їх брати. Мовляв, їду на заправку пустим -- почекайте... І так три чи чотири автобуси поспіль. Вони, оминаючи ту заправку далекою дорогою, далі йдуть за маршрутом, підбираючи пасажирів без пільг.

 

Почалися скарги, і керівництву КП не було куди дітися, як звільнити відразу 13 водіїв. Нині ситуація начебто нормалізувалася, і набрано новий водійський склад. Втім, чи на довго? Адже водії кивають на те, що вартість проїзду одного кілометра, на маршрутах які обслуговує автогосподарство, і так майже вдвічі дешевше за всі інші -- куди там ще двох безплатно везти. Через те і їм пішли назустріч -- аби компенсувати втрати з перевезеннями пільгових категорій, підняли вартість проїзду для всіх інших...

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України