У цій будівлі, крім приміщень, що належать облраді, також розташовані кабінети обласної держадміністрації і міської ради. Як повідомили в Харківській ОДА, минулої ночі в місті було вчинено спробу захоплення правого крила будівлі облдержадміністрації. Це підтвердив на брифінгу один із заступників голови ОДА Василь Хома. Він повідомив, що вночі невідомі намагалися захопити праве крило будівлі, де серед інших відділів держустанови знаходиться і бухгалтерія. Крім того, було зламано двері до кабінету, в якому зберігалися гербові печатки й штампи. Нині співробітники облдержадміністрації перевіряють, чи всі печатки на місці. При цьому В. Хома уточнив, що не знає, хто штурмував установу. Як відомо, уже протягом кількох днів у будівлі обладміністрації перебувають активісти харківського Євромайдану. Раніше вони заявили, що не мають наміру залишати будівлю ОДА до відставки керівника регіону М. Добкіна. Напередодні він написав заяву з формулюванням «у зв’язку з участю у виборчій кампанії» Президента України.

Водночас на найбільшому підприємстві регіону ВАТ «Турбоатом» сформували дружини самооборони. Таке рішення було прийнято 27 лютого, і вже із сьогоднішнього дня дружини перебуватимуть на прохідних заводу з метою охорони громадського порядку.

«У зв’язку із ситуацією, що склалася в Україні, й можливими несанкціонованими спробами дестабілізації роботи державного підприємства керівництво «Турбоатома» прийняло рішення на прохідних заводу посилити охоронний режим. Дружини чергуватимуть до повного формування Кабінету Міністрів України», — зазначили на «Турбоатомі».

Харків.