Випускники спеціалізованих шкіл, які отримали міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту, мають можливість зарахувати ці результати як державну підсумкову атестацію і не складати зовнішнє незалежне оцінювання з відповідних дисциплін. Про це повідомила на прес-конференції директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.


«Особливістю цього року є те, що у школах немає випускних іспитів, а державна підсумкова атестація відбуватиметься у формі ЗНО. Ми очікуємо на ЗНО до 18 000 учасників, оскільки майже 20% — це випускники минулих років. Кожен випускник отримає результат за 12-бальною шкалою для ДПА і за 100-бальною для ЗНО», — цитує Ларису Середяк Zіk.


За її словами, ті, хто навчається у спеціалізованих школах і отримав цього навчального року міжнародні сертифікати з мовного іспиту, мають можливість зарахувати ці результати як ДПА і не складати ЗНО.


Йдеться про міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту Deutches Sprachdіplom (DSD), Оsterreіchіsches Sprachdіplom Deutsch (ОSD), Goethe-Zertіfіkat B1, Goethe-Zertіfіkat B2 — німецька мова; DELF/DALF — французька мова; ІELTS, TOEFL, Cambrіdge Englіsh Language Assessment, Pearson Test of Englіsh (PTE) — англійська мова; D. E. L. E. — іспанська мова. Рівень B1 — для загальноосвітніх навчальних закладів, В2 — для спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням іноземних мов. Результати зазначених іспитів (за бажання випускника) зараховуватимуть як результати ДПА й у додаток до атестата про повну загальну середню освіту виставлятимуть атестаційну оцінку з іноземної мови 12 балів.


Нагадаємо, що реєстрація на ЗНО вже завершилася, проте до 31 березня абітурієнти ще можуть внести зміни до своїх даних. Зокрема, змінити перелік предметів, з яких вони писатимуть тести.


Випускники, які вже отримали міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту, але зареєструвалися для проходження ДПА з іноземної мови у формі ЗНО, мають до 31 березня внести відповідні зміни до реєстраційних даних. Тим, хто цього не зробить, доведеться разом з усіма складати ДПА з іноземної мови у формі ЗНО.


Вл. інф.