Експортні можливості агропромислового комплексу Вінниччини представили на одній із найбільших виставок сільськогосподарського машинобудування Близького Сходу, що завершується 25 березня у турецькому місті Конья.

Регіон презентував перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко. Учасники виставки мали можливість ознайомитися з потенційними можливостями з продажу зернових, соняшникової олії, м’яса птиці, продукції садівництва. Зразки виробів експонували представники двох підприємств. Могилів-Подільський машинобудівний завод ознайомив з млинами для борошномельної промисловості, що їх експортує у низку зарубіжних країн. ВАТ «Краснянський «Агромаш» Тиврівського району спеціалізується на виробництві знарядь для обробітку ґрунту. Продукція підприємства також відома за межами держави.

— Представники нашої делегації провели перемовини про постачання комплектуючих і запчастин до сільгосптехніки, що виробляється в області, — наголошує Андрій Гижко. — Садівників зацікавила продукція для створення нових садів.

Віктор СКРИПНИК.

Вінницька область.